Nyheter

Hur man botar allergisk rinit på våren?
Släpp tid: 2021-06-28 17:40:54  träffar: 4

allergisk rinit (AR) är en kronisk inflammatorisk sjukdom avnässlemhinnan, som medieras av IgE efter allergisk individer kontakt med allergener. Det kännetecknas huvudsakligen av histaminfrisättning och en mängd immunokompetenta celler och cytokiner. Det kännetecknas avnasal klåda,nysning, hypersekretion och svullnad avnasal slemhinna. Även om allergisk rinit inte är en allvarlig sjukdom, kan den påverka det dagliga livet, studien och arbetseffektiviteten hos patienter och orsaka en tung ekonomisk börda. Det kan inducera bronkial astma, bihåleinflammation,näspolyper, otitis media, eller förekomma samtidigt med allergisk konjunktivit.

allergisk rinit är en multifaktorial sjukdom som orsakas av samverkan mellan gen och miljö. Genetiska studier visar att allergisk rinit är en komplex polygenisk genetisk sjukdom, och miljöfaktorer hänvisar huvudsakligen till olika allergener som finns i människans levnadsmiljö.

20191214152287968796.png

genetiska faktorer
allergisk sjukdom är en kronisk utvecklingsprocess , som är relaterat till ärftlighet. Ur klinisk synvinkel har patienter med allergisk rinit ofta uppenbar familjehistoria. Dessutom är detta genetiska fenomen mer uppenbart i enskilda befruktade tvillingar än i dubbel befruktade tvillingar, och barn med vissa gener kan vara särskilt känslig.
environmental faktor
air föroreningar, uteservering, främst från motorfordon och luftföroreningar, såsom Ozon, kväveoxider och SO2. Inomhusföroreningar omfattar huvudsakligen formaldehyd, toluen, etc.
the ökningen av smittsamma faktorer,nämligen allergiska sjukdomar, är resultatet av minskningen av infektionssjukdomar. Den teoretiska grunden är att T-infektionen aktiveras av bakterieinfektionen eller bakterierna, som kan stimulera reaktionen av typ 1-celler, vilket sålunda producerar en reaktion för att hämma Th2 och reducera förekomsten av allergiska sjukdomar och astma. Dessutom har det rapporterats att virusinfektion kan ge en liknande effekt.
epidemiologi
allergisk rinit är en vanlig kronisk inflammation i övre luftvägarna, och dess prevalens är hög i världen. De flesta fallen var barn och unga vuxna, och det fanns ingen signifikant skillnad mellan man och kvinna. Enligt de data som släpptes av WHO de senaste åren finns cirka 500 miljoner människor som lider av denna sjukdom i världen, bland annat förekomsten i Västeuropa, Nordeuropa, Nordamerika och andra utvecklade regioner är den högsta, i allmänhet mellan 12 % och 30%. På 1800-talet och början av 1900-talet fanns det rapporter om regional prevalens i Kina, vilket sträckte sig från 0,5% till 1,5%. Många publicerade multicenter-epidemiologiska rapporter visar att risken för astma hos patienter med allergisk rinit är 3-5 gånger högre än det hos patienter utan hjärnhistoria.

typiska symptom
perennial allergisk rinit
The Onset Time är lång , och det varar mer än 9 månader. De långlivade allergenerna i rummet kan inducera allergiska reaktioner. Svårighetsgraden av symtomen är annorlunda på ett år. Sneezing är en reflexåtgärd, som visar paroxysmala attacker, allt från flera till dussintals i taget, mestadels på morgonen, pånatten eller efter kontakt med allergener. Nasal urladdning är en stor mängd klart vatten somnasal urladdning, vilket är en karakteristisk manifestation av hypersekretion.
seasonal allergisk rinit 
Den sjukdomen börjar varje pollen säsong, och sjukdomsäsongen är i grunden densamma varje år. Nasal klåda är en speciell känsla som uppträder lokalt efter stimulering av sensoriskanervändar inasal slemhinna. Säsongsbetonad rinit kan åtföljas av ögonklåda, öron klåda, hals klåda etc. Graden avnäsobstruktion varierar, intermittent eller bestående, ensidig, bilateral eller bilateral växelvis. Nasal urladdning är en stor mängd klart vatten somnäsanslutning, vilket är en karaktäristisk manifestation av hypersekretion.

Förebyggande av allergisk rinit bör övervägas från två aspekter: kroppsorganisation och miljöfaktorer
first, deras egna Konstitution, sin egen konstitution först för att undvika uppenbara förändringar i immunstillståndet, såsom en dålig förkylning, infektionssjukdomar, överarbete eller undernäring kommer att uppstå förändringar i immunsystemet, i det här fallet kommer det att finnas immunstörningar, risken för allergisk rhinit kommer öka.
second, miljöfaktorer. När du är i ett begränsat utrymme fullt av allergener under lång tid, det finns mer damm, kvalster och katter än hemma, risken för allergiska sjukdomar kommer att ökas. Vissa patienter håller husdjur under lång tid, och det finns mer djurpäls i luften, vilket kan leda till allergiska sjukdomar. Vissa patienter är allergiska mot gräs eller pollen, och kan också leda till allergisk rinit. För att förhindra allergisk rinit måste vi börja från dessa två aspekter genom att reglera det autoimmuna systemet och uppmärksamma till miljöfaktorer, för att förhindra allergisk rinit \\ Ingen är att bära en masknär du går ut. Det är bättre att bära en mask som kan förhindra PM2.5. Den intelligenta elektriska masken som produceras av Aiyili-tekniken använder fyra lager av aktiverad kolfiltrering och KN95-kvalitetsstandard, så den elektriska lufttillförseln blir inte stuffy. Silicone Bekväm passform ansikte, 360 grader All

round Protection;

secondly, omslaget och lakan ska rengöras och ventileras under lång tid. Vänligen använd luftrenare inomhus. Den intelligenta Ashtray-renaren som produceras av AIYI-tekniken, det bärbara laddningsläget och den bärbara lundluftrenaren kan rena den andra微信图片_20210110223042.jpghand rök, damm och PM2.5,

third, patienter med svår pollen bör försöka att inte gå ut på våren och hösten . Vänligen använd smarta elektriska masker med bättre skyddnär du går ut.


&#

Tidigare: Hur man säkerställer inomhusluf...

Nästa: Jag är rädd att du inte känner...